úterý 1. května 2018

Bondora přichází s férovějším dělením podílů půjček

Jedna z největších evropských platforem pro investování do P2P půjček přichází s updatem, který má zajistit férovější dělení podílů v půjčkách. Docílit toho chce pomocí dělení podílů až na deset desetinných míst.

Dosud Bondora pracovala s výpočty pouze na dvě desetinná místa s korekcí neférového zaokrouhlení v následujících splátkách. Pokud v jednotlivých podílech máte spíše desítky eur, byl k vám dosavadní systém při zaokrouhlování připsaných splátek a úroků zkrátka férovější, než k investorům, kteří investují po 1 € do jedné půjčky.

"Zlomkové počty"

Namísto výpočtu zaokrouhlení a akumulace neférové korekce, dokud nedosáhne hodnoty 0,01 € (což v řadě případů nastat ani nemusí) se nyní výpočty budou zkrátka provádět s přesností na 0,0000000001 €. I v případě investic po 1 € tak získáte z úroků vždy maximálně férový podíl.

TIP: Zaregistrujte se na Bondoře přes tento odkaz a získejte 5 € na první investování

Jaké jsou všechny výhody?

  • Rovnoměrné rozdělení úroků půjček
  • Rychlejší web Bondory pro investory s velkým počtem půjček
  • Přesnější kalkulace přinesou větší férovost pro každého investora

Jak změna zasáhne vaše současné portfolio?

Změna se samozřejmě dotkne portfolií i zpětně. Bondora u většiny investorů očekává naprosto zanedbatelnou změnu hodnoty portfolia, nicméně plně kompenzován bude každý investor, kterému se hodnota jeho portfolia sníží. Bondora očekává, že hodnoty kompenzací budou v průměrně od 0,25 € do 25 € u největších portfolií. Kompenzace má proběhnout zcela automaticky.

Zdroj: https://www.bondora.com/blog/you-spoke-we-listened-fractional-calculations/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vyvarujte se vkládání nerelevantních reklamních odkazů mimo téma. Komentáře čtu a klidně je začnu i mazat.