pondělí 29. května 2017

Investování s FerratumP2P od října pouze v EUR (Aktualizováno 7.6. 2016)

Platforma FerratumP2P, která dosud vydávala jednu investiční sadu měsíčně (složenou pouze z půjček z ČR a tak investice probíhali v CZK), přejde od června příštího roku plně na investování v EUR. Slibuje zároveň investice do nových typů půjček. Prakticky to lze přeložit takto: Ferratum do své P2P platformy vpustí investiční sady, které obsahují půjčky i z jiných zemí, než ČR a které jsou zároveň složené z jiných typů půjček, než PLUSLOAN, které dosud poskytoval pouze opakovaným zákazníkům.

Aktualizace: FerratumP2P nabídne investice do jednotlivých firemních úvěrů

Krátce po mé níže uvedené spekulaci o investování do dalších produktů FerratumBank skrz všechny trhy EU přišla dost nečekaná zpráva - FerratumP2P neopustí pouze investice v CZK, ale také investice do investičních sad a investice do spotřebitelských úvěrů celkově. Nově bude možné investovat do jednotlivých úvěrů pro firmy a podnikatele ze Švédska a Finska. v těchto úvěrech má mít Ferratum nebo FerratumBank zainvestováno ze svého vždy minimálně 50 %. Na celou platformu to ovšem mění zcela pohled. V podnikatelských půjčkách lze vidět více rizik. Zatím nevím ani, zda bude pokračovat 85 % buy-back garance ani jaký typ firem FerratumP2P do své platformy hodlá vpustit. Jisté je jen to, že je to stejná změna, jako kdyby stávající platformu úplně restartovali a začli znovu na zelené louce.

Nepříliš relevantní předchozí verze článku:

FerratumBank, jejíž půjčky jsou jako investice českou společností Ferratum Czech přeprodávány, nabízí napříč Evropou celou řadu půjčkových produktů. Naprosto klíčová (a zároveň zcela původní) je Půjčka MIKRO, která nabízí úvěry splatné jednorázově do 45 dní od poskytnutí. Dalším typem půjčky je Ferratum CREDIT, která funguje jako kontokorent nebo spíše virtuální kreditní karta - za půjčku z kreditního limitu zaplatí žadatel procentuální poplatek a poté splácí i s úroky alespoň minimální měsíční splátku nebo může úvěr doplatit celý. Třetím produktem, který FerratumBank nabízí je Ferratum PLUS (nám známý z investičních sad jako PLUSLOAN), který nabízí vlastně standardní spotřebitelský úvěr, nicméně (pokud vím), tak pouze zákazníkům, kteří u Ferratum nebo FerratumBank v minulosti již řádně nějaké půjčky splatili.

FerratumBank v jiných zemích také nabízí vedení panevropských osobních účtů a termínovaných vkladů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vyvarujte se vkládání nerelevantních reklamních odkazů mimo téma. Komentáře čtu a klidně je začnu i mazat.