pondělí 25. prosince 2017

Zonky má nový motivační program pro investory

P2P investiční služba Zonky.cz v rámci snahy o udržitelnost služby v září zavedlo vyšší poplatky za investování a řada velkých investorů ztratila zájem a motivaci investovat, jenže Zonky se zároveň daří na tržiště půjček přivádět stále více žadatelů a tak neúměrně rostou investice, které musí Zonky zainvestovat prakticky úplně samo. Snižování investorských poplatků však není cesta, kterou by se Zonky mohlo vydat a tak přichází alespoň s programem odměn a slev pro investory.

Slevy z poplatků i soutěž o investiční kredit

Zonky plánuje aktivní investory odměňovat a motivovat hned několika způsoby. Za dobře diverzifikované portfolio tak například získáte možnost investovat do jedné půjčky víc než 5000 Kč, za pravidelný měsíční vklad na investorský účet a pravidelné investování získáte statut tzv. "superinvestora". Pro investory s investicemi v celkové výši alespoň 150000 Kč

Kdo je "Superinvestor" a jaké má výhody?

Super investorem se stanete, pokud každý měsíc (minimálně třikrát za sebou) dobijete na váš investorský účet 1000 Kč a provedete alespoň 5 investic v libovolné výši. Jakmile jednou vynecháte, o výhody superinvestora automaticky přijdete. Hlavním lákadlem proč se stát superinvestorem bude pravidelné dělení (resp. losování) kreditu 50000 Kč k investování mezi deset superinvestorů. Jako dodatečné bonusy se plánují již zmíněný přístup k betaverzím a testování různých nových funkcí Zonky platformy. Stejně tak mohou být zajímavé vzdělávací a volnočasové aktivity, na které bude Zonky všechny superinvestory zvát.

Slevy z poplatků za velikost portfolia

Zástatková částka Sleva
150000 Kč 5 %
200000 Kč 10 %
500000 Kč 15 %
1000000 Kč 20 %

Pokud máte na Zonky proinvestovány vyšší částky získáte slevu ve výši 5 - 20 % na poplatcích z investic. Na jakou slevu na poplatcích získáte nárok, se dozvíte v přiložené tabulce.

Dostat se na slevu alespoň 5 % přitom není nijak těžké, stačí mít na Zonky proinvestováno alespoň 150000 Kč. K 20% slevě z poplatku už se ovšem mnoho investorů nepodívá, protože je nutné mít investováno v participacích alespoň za milion korun.

Navýšení investičních limitů

I za prakticky minimální diverzifikaci portfolia získáte možnost investovat do jedné půjčky více než 5000 Kč. Stačí mít na Zonky zainvestováno do více než 100 participací na jedné půjčce. Osobně doporučuji spíše udržovat si nějaký váš stabilní rozsah částek, které do jedné půjčky investujete. Nerozházejte si misky vah u statistiky tím, že byste někam neuváženě nalili 10000 Kč, pokud jsou vaše předchozí investice desetkrát menší. Pokud by ta vyšší investice nevyšla a defaultovala, tak ten zbytek svým výdělkem tu částku nikdy nepřebije. Pokud chcete navyšovat investice, dělejte to pozvolna.

Detailní informace o motivačním programu pro investory naleznete přímo na https://zonky.cz/zonky-vyhody/

1 komentář:

  1. Díky za info! U Zonky investuju už dlouho a mám s nimi dobré zkušenosti. Rád ale přenechám správu nad stovkami svých malých investic, to reinvestování mě prostě ukrutně nebaví. Já vím, že jde hlavně o ty příběhy, ale ne vždycky mám čas a chuť se tím prodírat zas a znovu. A 50 000 Kč jako minimální vklad do Rentiéra se mi zdá tak akorát, aby to mělo nějaký smysl a význam. Super.

    OdpovědětVymazat

Vyvarujte se vkládání nerelevantních reklamních odkazů mimo téma. Komentáře čtu a klidně je začnu i mazat.